Christina

 

 

Utveksling: T r o m s ø.

Dette har vært en magisk høst. Fra jeg forlot Oslo i juni, har jeg med nesa vendt nordover fått oppleve Norge på en ny måte.Her er 10 høydepunkter.

1. Sykkel: Brukte sommeren på å sykle fra Grong i Sør-Trøndelag til Murmansk i Russland.

1murmansk

2. Studier: Enkeltemner innen biologi, kjemi, russisk på UiT. Fin avveksling fra samfunnsøkonomi og utviklingsemner på UiO.

IMG_5090

3. Jakt: Har vært etter både rype og elg, noe som har bydd på fantastiske naturopplevelser.

1ringvassliten

4. Jobb: Har jobbet for lokalavisa iTromsø; en unik måte å bli bråkjent i ny by på. Særlig når mottoet til avisa er «Kjenner du oss, kjenner du byen».

5. Kollektiv #1: Havnet takket være Ole i tidenes hyggeligste kollektiv, eid av hans svigersøster og hennes søster. Fem jenter, ett hus, og mange fine stunder.

6. Juleverksted: Vi lagde stallen, fylt av engler og djezes.

7. Mørketid: Ingenting er vakrere enn fargene som viser seg i mørketida. Lilla, rosa, rød, gull-farget himmel. Skarpe fjell, frost, hav. Nordlys.

8. Fjellturer: Fjell er det nok av rundt Tromsø. Det har blitt mange fine fjellturer, bærturer, fisketurer, koseturer.

9. Venner: Nye venner, kolleger, gamle venner, familie. På ett nytt sted kan man kombinere det beste fra flere verdener. Folk besøker deg, og du møter også et nytt og spennende utvalg.

10. Nord.

Se oftere mot nord. Gå mot vinden, du får rødere kinn. Finn den ulendte stien. Hold den. Den er kortere. Nord er best. Vinterens flammehimmel, sommernattens solmirakel. Gå mot vinden. Klyv berg. Se mot nord. Oftere. Det er langt dette landet. Det meste er nord.

– Rolf Jakobsen.

Hvorfor?

Jeg har fått mange kommentarer på det. Tenk; reise på utveksling i Norge? Og: til Tromsø? Så eksotisk. Men jo, det går an, selv om det ikke omtales under utvekslingskategorien på UiO sine hjemmesider. Alt som trengs er en lyst til å gjøre det.

For meg var det:

  • Å se nærmere på ulikheter også innen utdanningssystemet i vårt eget hjemland.
  • Å oppleve en høst med storslått stormende natur.
  • Å komme inn i ett av kjerneområdene for Nordområdesatsningen. Et politisk tema og en utenrikspolitisk retning som i seg har ett av de viktigste momentene fra vår utdanning; nemlig, utvikling.

Når dette høstsemesteret er over, vendes snuten tilbake til hovedstaden (fra periferi til sentrum, i norsk målestokk), og jeg gleder meg iltert til å ta fatt på bachelorarbeidet sammen med resten av hurven.

God adventstid, fine folk!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s